Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@23:01:51 GMT

بهترین روش نگهداری نان ساندویچ و لواش

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۴۷۳۲۵

هر نوع نانی را می‌توان برای مدتی تازه نگاه داشت به شرطی که آن را درست و اصولی بسته بندی کرد و روش نگهداری آن را دانست.

خبرگزاری میزان - نمناک نوشت: حقیقت این است که نان پخته شده از لحظه‌ای که از کوره خارج می‌شود، در اوج کیفیت خود قرار دارد و بهترین زمان برای مصرف است. به محض اینکه قرص نان شروع به خنک شدن می‌کند، کیفیت آن کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر شما برای پخت نان خانگی برنامه ریزی می‌کنید، مطمئن شوید که به محض اینکه از فر خارج می‌شود، می‌توانید آن را بخورید و از آن لذت ببرید.

وقتی نوبت ذخیره و نگهداری نان می‌رسد، یخچال بدترین دشمن شما است، نان در واقع در یخچال سریع‌تر از دمای اتاق خراب می‌شود. بهترین راه برای حفظ نان در بهترین حالت این است که آن را به مدت یک یا دو روز در دمای اتاق نگه دارید، سپس آن را ببندید و برای نگهداری بلندمدت آن را منجمد کنید. زمانی که می‌خواهید نان آن را گرم کنید و دوباره طعم آن برمی گردد، گویی نان تازه است.

چه روشی برای نگهداری نان بهتر است؟

راز‌های مراقبت و نگهداری از انواع نان در خانه

نان با گذشت زمان و بودن در معرض هوا کهنه می‌شود؛ دو مجرم اصلی برای بیاتی نان وجود دارد که اولی یک تغییر شیمیایی با یک نام فانتزی است:انحطاط نشاسته. به محض برداشتن نان از فر، ساختار مولکول‌های نشاسته تغییر می‌کند و آن‌ها شروع به کریستاله شدن می‌کنند. این کریستال‌ها آب را از نان جدا می‌کند.

عامل دوم، از دست دادن رطوبت ناشی از قرار گرفتن هوا است.

نکته:زمانی که خنک است، آن را بپوشانید. نان را در فویل پلاستیکی یا آلومینیوم بپوشانید. انواع پوشش‌ها رطوبت طبیعی نان را نگه می‌دارند تا آن را از خشک شدن و سخت شدن دور نگه دارند.

اگر نان شما در یک کاغذ پیچیده شده باشد، آن را بردارید و در پلاستیک و یا آلومینیوم برای ذخیره سازی بپوشانید. اگر نان را ببرید، می‌توانید آن را در بسته بندی پلاستیکی اصلی خود بگذارید.

تولید کنندگان این سبک نان‌ها توصیه می‌کنند که آن را در این بسته بندی نگهداری کنید، تا رطوبتش را حفظ کنید.

نان را برای مدت بیش از دو روز در دمای اتاق نگه ندارید. دمای اتاق باید حدود ۲۰ ºC / ۶۸ ºF باشد.

آن را دور از نور مستقیم خورشید در یک مکان خنک و خشک، مانند انبار و یا در یک جعبه نان.

اگر رطوبت زیادی در منزل دارید، نان شما ممکن است به سرعت در دمای اتاق کپک بزند.

اگر در مورد این قضیه صادق باشید، ممکن است بخواهید درست بعد از خرید آن را فریز کنید، تا هر وقت خواستید هم تازه و خوش طعم بماند.

نان اضافی را فریز کنید:

اگر نان زیادتری نسبت به مصرفتان دارید که برای چند روز می‌ماند، بهترین راه برای ذخیره آن، منجمد کردنش است. یک تکه نان یخ زده به اندازه کافی درجه حرارت را کاهش می‌دهد تا نشاسته‌ی اضافه را از نان جدا کند و کهنه نشود.

مطمئن شوید که آن را در کیسه‌های پلاستیکی یا فویل پلاستیکی قرار می‌دهید، چون فویل‌های خانگی سبک وزن برای منجمد کردن مناسب نیست. قبل از فریز کردن نانتان آن را برش بزنید. به این ترتیب شما مجبور نمی‌شوید آن را در حالی که یخ زده است برش دهید، و اغلب گرم کردنش هم دشوار است.

نان را در یخچال نگذارید:

مطالعات علمی نشان داده است که این رطوبت را بیرون می‌کشد و نان سه برابر سریع‌تر از دمای اتاق بیات می‌شود. این اتفاق از یک روند شناخته شده رخ می‌دهد که به سادگی نشان می‌دهد مولد نشاسته کریستال می‌شوند و نان سفت و سخت می‌شود.

نان یخ زده را باز کنید:

اگر شما نان خود را منجمد کرده اید، بگذارید تا در دمای اتاق گرم شود. بسته را از فریزر بیرون بیاورید و بگذارید بماند تا آب شود. اگر دوست دارید هم می‌توانید برای چند دقیقه در فر یا تستر بگذارید (نه بیشتر از ۵ دقیقه) تا ترد شود.

بدانید که نان را فقط یک بار می‌توان گرم کرد و تازه بماند، از بار‌های بعدی فقط کهنه‌تر و بیات‌تر می‌شود.

انواع مختلف نان به سبک‌های ذخیره سازی و نگهداری منحصر به فردی نیاز دارند:

دمای اتاق برای حفظ بافت مغز و پوسته مناسب ایده آل است، اما علاوه بر دمای مناسب، باید میزان مواجهه با هوا را مدیریت کنید.

کیسه پلاستیکی اغلب برای به دام انداختن رطوبت مورد انتقاد قرار می‌گیرد - که می‌تواند رشد کپک را تسریع کند -، اما این به نوع نان بستگی دارد.

برای نان‌های مسطح با پوسته‌های نازک، کیسه‌های پلاستیکی خوب است.

نان‌های سفت در کیسه‌های کاغذی نگهداری شوند.

همانطور که یک قرص نان خشک می‌شود، رطوبتی که از نان بیرون رانده می‌شود توسط پوسته‌های سفت جذب می‌شود و آن‌ها را سفت و سخت می‌کند.

یک قرص نان تا حدی بیات می‌تواند تازه شود:

این کار را می‌توان با حرارت دادن آن در فر یا روی گاز انجام داد. گرم کردن آن در فر برای چند دقیقه به جذب رطوبت پوسته و افزایش کیفیت نان کمک می‌کند و بلافاصله باید مصرف شود.

چگونه می‌توان نان باگت را تازه نگه داشت:

همیشه یک باگت خوب قبل از خوردنش بیات می‌شود. خوشبختانه در این بخش از راز‌های خانه داری در نمناک چند راه کار ساده وجود دارد که می‌توانید انجام دهید تا آن‌ها را تازه نگه دارید.

آن را در فویل آلومینیومی قرار دهید و در دمای اتاق نگهدارید و می‌توان تا ۳ ماه نگهداشت. در کل راه‌های زیادی برای استفاده و نگهداری نان باگت وجود دارد.

ذخیره و نگهداری نان باگت به درستی:

سعی کنید همان روزی که باگت را خریدید از آن استفاده کنید. چون یک باگت فرانسوی بسیار باریک و بلند است، به سرعت بیات می‌شود. در همان روزی که می‌خواهید آن را بخورید، برنامه ریزی خریدش را بکنید.

اگر یک باگت گرم را خریدید که در یک کاغذ یا کیسه پلاستیکی جاسازی شده است، کیسه را بیرون بریزید تا رطوبت نان را به دام بیندازید. این رطوبت باعث می‌شود که نان نرم و مرطوب بماند.

باگت را در فویل آلومینیومی بپیچید:

ورقه بزرگی از فویل آلومینیومی را پاره کنید و آن را از طول بپیچانید. دو طرف فویل را در زیر بپوشانید و انتهای فویل را زیرش قرار داد. فویل آلومینیومی را صاف کنید تا بسته شود. اگر می‌خواهید آن را فریز کنید، باید قبل از فریز نان‌ها را تکه تکه کنید.

نکته:مهم است که باگت، سرد و یا هم دمای اتاق باشد. اگر نان گرم را در فویل آلومینیومی بگذارید، بخارش را به دام می‌اندازد و نان سریع‌تر بیات خواهد شد.

باگت‌های پیچیده را برای ۱ روز در دمای اتاق می‌توانید نگه دارید. نان پیچیده شده را در فویل آلومینیومی روی پیشخوان قرار دهید و سعی کنید از آن در طول روز استفاده کنید.

نکاتی مهم هنگام خرید و نگهداری نان

 یک سفره پارچه‌ای هنگام خرید نان حتماً با خود ببرید.

 نان سرد شده را در سفره یا پلاستیک قرار دهید.

 اگر می‌خواهید نان شما دور ریز نداشته باشد و کهنه و بیات نشود به مقداری که نیاز دارید نان تهیه نمایید.

 در صورتی که نان‌های داغ را روی هم قرار دهید، کپک زده و بیات و خیلی زود فاسد می‌شود.

 نان‌ها را قبل از اینکه کامل سرد شود دسته نکنید.

 برای نگه داری طولانی مدت نان ابتدا بگذارید نان‌ها کاملا سرد شوند سپس در کیسه تمیز قرار دهید و داخل فریزر بگذارید.

 نان سبوس دار مصرف نمایید، زیرا مصرف این نان سبب کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و گوارشی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: ترفند‌های کاربردی برای رفع بوی بد یخچال

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: ترفندها دانستنی ها

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ترفندها دانستنی ها فویل آلومینیومی نگهداری نان دمای اتاق قرار دهید اگر نان نان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۷۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست

بحث غذا دادن به سگ‌ها موضوع بسیار مهمی است و با وجود آنکه کارشناسان در مورد آن بارهاوبارها تذکر داده و مشکلات غذا دادن به سگ‌ها را برشمرده‌اند، اما بازهم غذا دادن به سگ‌های بی‌صاحب و ولگرد سبب افزایش آمار آنها در مناطق شهری و روستایی شده که همین اتفاق بارها حوادث تلخ و ناگواری را هم رقم زده است.

به گزارش ایسنا، شهروند نوشت:غذا دادن به سگ‌ها نه‌تنها کمکی به آنها نمی‌کند، بلکه می‌تواند اکوسیستم آنها را نیز دچار اشکال کند. این اتفاق علاوه بر اینکه زاد و ولد را در میان آنها زیاد می‌کند، می‌تواند آنها را در پیدا کردن غذا در طبیعت دچار چالش کند. بحث غذا دادن به سگ‌ها موضوع بسیار مهمی است و با وجود آنکه کارشناسان در مورد آن بارهاوبارها تذکر داده و مشکلات غذا دادن به سگ‌ها را برشمرده‌اند، اما بازهم غذا دادن به سگ‌های بی‌صاحب و ولگرد سبب افزایش آمار آنها در مناطق شهری و روستایی شده که همین اتفاق بارها حوادث تلخ و ناگواری را هم رقم زده است.

همین چندوقت پیش بود که نیروهای اورژانس به ماموریتی اعزام شدند که سگ، پای کودک ٤ساله را گاز گرفته بود. در محله‌ای که این حادثه اتفاق افتاده بود چند نفری بودند که مدتی به سگ‌های ولگرد غذا می‌دادند و پس از مدتی که این کار متوقف شد، سگ‌ها به‌دنبال غذا مدام در محدوده می‌چرخیدند و همین ماجرا، حادثه تلخی را برای این کودک رقم زد.
داوود گودرزی، مدیر کنترل حیوانات مضر شهری شهرداری تهران، به این موضوع اشاره می‌کند که مردم باید به غذارسانی بی‌رویه به سگ‌های بی‌صاحب خودداری کنند و به این موضوع اشاره می‌کند که بیش از ۱۲ تیم خودرویی در تهران و به‌ویژه حاشیه شهر در بحث جمع‌آوری حیوانات موذی و سگ‌های بدون صاحب، مسئولیت دارند و فعال هستند.
وی به این موضوع اشاره می‌کند که این تیم‌ها از طریق تماس و شکایات مردمی با سامانه ۱۳۷ و البته گشت‌های خودشان اقدام به جمع‌آوری سگ‌های بدون صاحب می‌کنند.
به‌گفته گودرزی، روزانه ۴۰ تا ۵۰ سگ بدون صاحب در تهران جمع‌آوری و همه آنها به نقاهتگاه کهریزک(آرادکوه) منتقل می‌شوند که ابتدا سگ‌ها در این نقاهتگاه توسط دامپزشک معاینه می‌شوند و پس از شناسایی سگ‌های بیمار، نسبت به معالجه اقدام می‌شود. سگ‌های سالم هم به تفکیک نر و ماده در قفس‌های مخصوص خود در این مرکز نگهداری می‌شوند.

رهاسازی سگ‌های بدون صاحب تخلف است
گودرزی به این موضوع تأکید می‌کند که در گذشته اقدام به پلاک‌کوبی و عقیم‌سازی‌ سگ‌های بدون صاحب می‌شد و در نهایت رهاسازی،‌ صورت می‌گرفت اما طبق قانون و دستورالعمل ابلاغی محیط‌زیست، رهاسازی سگ‌های بدون صاحب تخلف است از این‌رو ما فقط هنگام واگذاری این سگ‌ها به اشخاص واقعی اقدام به عقیم‌سازی‌ و پلاک‌کوبی می‌کنیم.
مدیرکنترل حیوانات مضر شهری یادآور شد که هنگام واگذاری از صلاحیت فرد داوطلب برای نگهداری مطمئن می‌شویم و پس از تزریق واکسن هاری و صدور شناسنامه بهداشتی، این واگذاری به اشخاص حقیقی به‌طور مثال برای نگهبانی سگ در گاراژ، باغ یا کارخانه‌ها انجام می‌شود.
وی این را هم گفت که شهرداری فقط نقاهتگاه کهریزک را برای نگهداری سگ‌های بدون صاحب دارد و بقیه اماکن نگهداری، دست حامیان حیوانات است.
به‌گفته گودرزی، بیشتر هزینه نگهداری سگ‌های بدون صاحب توسط خیران و حامیان حیوانات تامین می‌شود و هم‌اکنون نقاهتگاه آرادکوه ۲ هزار ظرفیت دارد که توسعه آن را شروع کرده‌ایم و ۲ هکتار زمین برای این امر اختصاص یافته که سال بعد این ظرفیت تا هشت هزار قلاده می‌رسد. تعداد سگ‌های بدون صاحب ۱۰ هزار قلاده تخمین زده می‌شود، درحالی‌که ما سال آینده فقط تا هشت هزار قلاده ظرفیت پذیرش و نگهداری خواهیم داشت.
او ساماندهی سگ‌های بدون صاحب را در گرو همکاری مردم دانست و توصیه می‌کند که شهروندان از غذارسانی بی‌رویه به این حیوانات خودداری کنند و باید آگاهی آنها را در این زمینه بالا برد.
وی تأکید می‌کند که خیلی از غذارسانی‌های نابجا و از سردلسوزی به سگ‌های بدون صاحب و البته منفعت و درآمد صاحبان برخی از این صفحه‌های مجازی باعث شده، نتوانیم در کوتاه‌مدت به هدف‌گذاری خود که ساماندهی یک‌ساله سگ‌های تهران است، برسیم.

تأثیر منفی غذا دادن به حیوانات
عارفه لطیف، کارشناس حوزه محیط‌زیست نیز درخصوص غذارسانی به حیوانات می‌گوید: «غذارسانی به حیات‌وحش می‌تواند زندگی اجتماعی جوامع حیوانی را مختل کند. بسیاری از حیوانات برای اجتناب از شرایط سخت زمستانی یا دنبال کردن غذای موجود با تغییر فصل، مهاجرت می‌کنند، اما مهاجرت می‌تواند یک مزیت مهم دیگر نیز داشته باشد. با اجازه دادن به حیوانات برای فرار از زیستگاه‌هایی که در آن انگل‌ها تجمع یافته‌اند و با از بین بردن حیوانات آلوده که قادر به زنده ماندن در سفر نیستند، مهاجرت می‌تواند آلودگی انگل را در جمعیت‌های حیوانی کاهش دهد.
این کارشناس محیط‌زیست بر این باور است که غذارسانی به حیوانات، انتقال بیماری را بین آنان و حتی بین انسان و حیوانات افزایش خواهد داد. این موجودات در معرض ویروس‌ها و باکتری‌های بیشتری قرار دارند و از آنجایی که از آنها مراقبت نمی‌شود، سیستم ایمنی آنها نیز ضعیف است. این بدان معنی است که آنها ممکن است بیمار شوند و آنچه را که آنها را بیمار می‌کند به انسان منتقل کنند. غذادهی گروهی به حیوانات باعث گردهمایی آنان و افزایش احتمال سرایت بیماری و انگل‌ها میان آنان می‌شود.
غذارسانی به حیوانات احتمال شکار شدن آنان را افزایش می‌دهد. لطیف این موضوع را تأکید می‌کند و می‌گوید: «با غذارسانی طولانی‌مدت به حیوانات رفته‌رفته واکنش ذاتی آنان نسبت به شکارچی به واسطه اعتمادی که از غذارسانی انسان پیدا کرده‌اند کاهش می‌یابد و گمان می‌کنند هنگام نزدیک شدن به آنها غذایی در انتظار آنهاست و اگر غذا به‌طور مرتب به آنها نرسد، رفتار پرخاشگرانه از خود نشان می‌دهند.
از سوی دیگر باید به این موضوع اشاره کرد که غذارسانی باعث برهم خوردن زنجیره غذایی طبیعی موجودات می‌شود. درواقع حیوانات طبق غریزه طبیعی خود به جست‌وجوی غذا رفته و با وابستگی غذایی خود به زنجیره غذایی بقا پیدا می‌کنند و با غذارسانی ما، دیگر به جست‌وجوی غذا نرفته و توالی این زنجیره غذایی برهم می‌خورد و می‌تواند باعث به خطر افتادن جان گونه‌های جانوری دیگر شود.»
او توضیح می‌دهد که وقتی انسان‌ها به حیوانات غذا می‌رسانند درواقع نمی‌دانند که با این کار توانایی و مقاومت آنها را در برابر خطرات اطراف‌شان بالا می‌برند و باروری آنها با این اتفاق افزایش پیدا می‌کند و این ازدیاد آن گونه جانوری می‌تواند به‌گونه‌های دیگر جانوری آسیب برساند. همچنین ازدیاد جانورانی مانند سگ و گربه سبب می‌شود سرپناه مناسب برای این گونه‌ها کاهش پیدا کند و این آمار، تصادفات جاده‌ای این حیوانات را نیز به‌دنبال دارد.
به‌گفته او غذا دادن به سگ و گربه‌های خیابانی، رژیم غذایی آنان را با اختلال مواجه می‌کند و نظم اکوسیستم را به هم می‌زند. هر موجودی طبق ویژگی‌هایی زیستی و فیزیکی‌اش به انواع خاصی از مواد غذایی نیازمند است و در بسیاری از موارد غذای انسانی می‌تواند تعادل تغذیه‌ای آنان را بر هم بزند. از طرفی جمعیت گونه‌هایی که سگ و گربه‌ها به‌صورت طبیعی و ذاتی، آنان را شکار می‌کردند دچار تغییر می‌شوند. برای مثال زمانیکه انسان‌ها به گربه‌های خیابانی غذارسانی می‌کنند این گربه‌ها دیگر به‌دنبال شکار موش‌ها نمی‌روند و ممکن است در آینده جمعیت موش‌ها در شهر افزایش یابد و مشکل‌آفرین شود.
لطیف معتقد است که با وابستگی حیوانات به غذارسانی از جانب انسان، آنان را به موجوداتی وابسته به انسان تبدیل کرده و رفتارهای جست‌وجوی غذا در آنان کمرنگ می‌شوند پس درصورت تغییرات محیطی همچون زلزله، سیل و... یا نبودن شرایطی که انسان برای آنان غذارسانی کند با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله برق‌آسای یک شاهین برای سرقت ساندویچ! (فیلم)
  • (ویدئو) حمله برق‌آسای یک شاهین برای سرقت ساندویچ!
  • سقوط کمد جان پسر بچه ۷ ساله را گرفت
  • سقوط کمد جان پسر ۷ ساله را گرفت
  • سقوط کمد سبب مرگ کودک ۷ ساله در قائمشهر شد
  • فرآیند پخت نان لواش به شیوه استانبولی
  • غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • اجرای ۱۸ طرح ابنیه فنی و پل در محور‌های مواصلاتی
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید