Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایالات متحده آمریکا به تازگی یک بسته نظامی ۸۰۰ میلیون دلاری را برای کمک به اوکراین در مقابل حمله روسیه اختصاص داده است. مقامات آمریکایی گفته‌اند برای اولین بار این کمک‌ها شامل یکی از پیشرفته‌ترین محصولات این کشور به نام پهپادهای انتحاری «سوئیچ‌بلید» (Switchblade) هستند.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، اگرچه هزاران فروند از این پهپادها از سال ۲۰۱۱ بدین‌سو توسط نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان مورد استفاده قرار گرفته‌اند، با این حال بهره‌گیری از آن‌ها در سکوت خبری بوده و هیچ ویدئویی از عملکردشان در میدان نبرد منتشر نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا پیشتر این سلاح را تنها در اختیار قابل‌اعتمادترین متحد خود، یعنی بریتانیا، قرار داده بود.

اما این سلاح‌ها چیستند و چه تفاوتی می‌توانند در توازن قوا و معادله جنگ اوکراین ایجاد کنند؟

این پهپادهای انتحاری یک‌بار مصرف هستند و سایزی تقریبا به اندازه یک نان باگت دارند به نحوی که داخل یک کوله‌پشتی جا می‌شوند. این پهپادها مجهز به دوربین، سیستم هدایت و مواد منفجره هستند و با ملخ کوچکی که دارند می‌توانند با سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت کنند.

یکی از نقاط قوت این پهپادها توانایی کنترل آن‌ها تا لحظه آخر است؛ به این معنی که اپراتور می‌تواند تا یک ثانیه قبل از اصابت پهپاد به هدف، ماموریت آن را لغو یا هدف دیگری برای آن‌ها تعیین کند. هدف از این قابلیت این است که اطمینان حاصل شود حملات دقیق هستند و اگر ناگهان غیرنظامیانی در محل دیده شدند، بتوان حملات را حتی در آخرین لحظه لغو کرد.

چند نوع از این پهپادها موجود هستند؟

در حال حاضر دو مدل از این پهپاد تولید می‌شود؛ سوئیچ‌بلید ۳۰۰ و سوئیچ‌بلید ۶۰۰. به گفته شرکت سازنده آن، «ائرو ویرونمنت»، نوع اول این پهپاد می‌تواند ۱۰ کیلومتر دورتر از هدف به پرواز درآید و برای ۱۵ دقیقه قبل از اصابت در هوا چرخ بزند.

این بمب از یک لوله پرتاب می‌شود و اندازه کوچک آن به آن اجازه می‌دهد از انواع سکوهای هوایی، دریایی و زمینی بلند شود. کل کیت (شامل پهپاد، سکوی پرتابگر و کیسه حمل و نقل) فقط ۲.۵ کیلوگرم وزن دارد و در کمتر از ۱۰ دقیقه می‌تواند راه‌اندازی و عملیاتی شود.

پهپادهای قاتل با یک تبلت کنترل می‌شوند و اپراتور می‌تواند تا لحظه آخر ماموریت را لغو یا هدف دیگری برای آن انتخاب کندآسوشیتد پرس

به گفته مسئولان شرکت سازنده، این پهپاد مجهز به مکان‌یاب جغرافیایی (جی‌پی‌اس) است و اپراتور با یک تبلت می‌تواند آن را کنترل کند. این بمب پرنده پس از آن‌که روی هدف قفل شد می‌تواند تا ۱۶۰ کیلومتر در ساعت شتاب بگیرد و حتی در صورتی که هدف اقدام به گریز کرد آن را به صورت خودکار تعقیب کند.

مدل نخست این پهپاد نمی‌تواند به زره تانک نفوذ کند، اما کلاهک انفجاری آن به اندازه‌ای قوی است که بتواند وسایل نقلیه غیر زرهی و تجمع نیروهای پیاده دشمن را هدف بگیرد و به طوری موثر به آن‌ها ضربه بزند. این قابلیت اکنون با بالا گرفتن جنگ شهری در اوکراین و بمباران‌های توپخانه‌ای روسیه اهمیتی استراتژیک و فزاینده پیدا کرده‌ است چرا که نیروهای اوکراینی می‌توانند با این روش واحد‌های فرماندهی توپخانه ارتش روسیه و پرسنل آن را از دور خارج کنند.

نوع دوم این پهپاد قدرتمند‌تر است و می‌تواند اهداف زرهی نظیر تانک‌ها را نیز نابود کند. این مدل در حدود ۴۰ کیلومتر برد دارد و می‌تواند تا ۴۰ دقیقه در هوا پرواز کند. به دلیل حجم زیادتر مواد انفجاری و توانایی پرواز بالاتر، وزن این محصول نیز بیشتر است و به ۵۵ کیلوگرم می‌رسد.

چه پهپادهای دیگری در اوکراین استفاده می‌شوند؟

نیروهای اوکراینی در حال حاضر عمدتا از ناوگانی از پهپادهای ساخت ترکیه استفاده می‌کنند که مجهز به سیستم پرتاب بمب‌های هدایت شونده لیزری هستند. ترکیه این هواپیماهای بدون سرنشین موسوم به بیرقدار (Bayraktar TB2 ) را به بیش از ده‌ها کشور از جمله آذربایجان، لیبی، مراکش و اتیوپی فروخته است.

کارشناسان نظامی می‌گویند اوکراین تا کنون در حملات پهپادی به نیروهای روسی موفق عمل کرده است. به گفته جک واتلینگ ،از موسسه سلطنتی یونایتد سرویس در لندن، پهپادهای اوکراین قبل از اینکه نیروهای روسی بتوانند پدافند هوایی خود را در میدان نبرد مستقر کنند با پرواز در ارتفاع پایین ارتش روسیه را زیر آتش گرفتند.

در مقایسه با پهپادهای بیرقدار، مزیت پهپادهای سوئیچ‌بلید این است که نیازی به سوخت‌گیری مجدد ندارند، ارزان‌تر هستند و با حداقل آموزش عملیاتی می‌شوند.

پهپاد سوئیچ‌بلید ۳۰۰آسوشیتدپرس

چه میزان از این پهپادها به اوکراین ارسال شده است؟

منابع نزدیک به وزارت دفاع آمریکا گفته‌اند در فاز اول ارسال تعداد ۱۰۰ عدد از پهپادهای سوئیچ‌بلید به اوکراین فرستاده می‌شود. با این حال در ادامه احتمالا این میزان به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

دولت ایالات متحده قبلاً تقبل کرده است که بیش از ۱.۲ میلیارد دلار کمک امنیتی به اوکراین ارسال کند. این کمک شامل بیش از ۶۰۰ موشک ضد هوایی استینگر، ۲۶۰۰ سامانه ضد تانک جاولین، ۲۰۰ نارنجک‌انداز، ۴۰ میلیون فشنگ و مهمات تسلیحات کوچک و بیش از ۱ میلیون نارنجک و خمپاره است. گلوله‌‌های توپخانه، موشک‌های هلیکوپتر، قایق‌های گشتی، تصاویر ماهواره‌ای، جلیقه ضدگلوله، کلاه ایمنی و سایر تجهیزات تاکتیکی از موارد دیگر کمک‌های نظامی آمریکا به شمار می‌رود.

در بسته کمکی جدید ۸۰۰ میلیون دلاری نیز علاوه بر پهپادهای انتحاری، ۸۰۰ موشک ضدهوایی استینگر، ۲ هزار موشک ضدتانک جاولین، هزار سلاح ضد زره سبک و ۶ هزار جنگ‌افزار ضد تانک ای‌تی-۴ وجود دارد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا درباره استراتژی نظامی آمریکا در مقابل تهاجم نظامی روسیه گفته است: «ما به اوکراین سلاح می‌دهیم تا در تمام روزهای سخت پیش‌ رو بجنگد و از خود دفاع کند.»

برچسب هااوکراین ایالات متحده آمریکا پهباد پهباد بیرقدار (Bayraktar TB2) حمله نظامی روسیه به اوکراین روسیه شبکه خبری یورو نیوز (EuroNews)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: اوکراین ایالات متحده آمریکا پهباد حمله نظامی روسیه به اوکراین روسیه آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۶۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند

وزیر خارجه انگلیس گفت: تسلیحات ارائه شده از سوی بریتانیا به اوکراین می‌تواند برای حمله به داخل روسیه مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، سخنان دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس بزرگترین تعهد لندن از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ اعلام شده است. در ژانویه، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس ۳.۵ میلیارد پوند به عنوان کمک نظامی به اوکراین برای سال‌های ۲۰۲۴-۲۰۲۵ متعهد شد.

به نوشته گاردین، کامرون که روز پنجشنبه در کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار می‌کرد، گفت که انگلیس «تا زمانی که لازم باشد» کمک نظامی به ارزش بیش از سه و نیم میلیارد دلار در سال اهدا خواهد کرد.

دیوید کامرون گفت: اوکراین حق دارد از سلاح‌های انگلیسی برای حمله به داخل خاک روسیه استفاده کند، زیرا روسیه در داخل اوکراین حمله می‌کند... شما می‌توانید درک کنید که چرا اوکراین نیاز به دفاع از خود را احساس می‌کند.

وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که اهدای تجهیزات نظامی انگلیس به اوکراین شامل بمب‌های هدایت شونده دقیق، موشک‌های پدافند هوایی و تجهیزات برای ۱۰۰ تیم متحرک پدافند هوایی برای سرنگونی پهپادها و موشک‌های روسیه خواهد بود.

لندن هم‌چنین متعهد شد که تولید مهمات داخلی خود را با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد پوندی دیگر طی ۱۰ سال آینده دو برابر کند. کامرون می‌گوید: ما به‌تازگی تمام آنچه را که می‌توانیم در زمینه دادن تجهیزات اجرا کردیم. برخی از تجهیزات امروز در حالی که من اینجا هستم به اوکراین می‌رسد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز گفته است که اگر روسیه خطوط مقدم اوکراین را بشکند و کی‌یف چنین درخواستی را مطرح کند، مسئله اعزام نیروهای غربی به اوکراین «مشروع» خواهد بود.

رئیس‌جمهور فرانسه با این حال در مصاحبه با اکونومیست موضع خود مبنی بر «ابهام راهبردی» را حفظ کرد و گفت: من چیزی را رد نمی‌کنم، زیرا با کسی روبرو هستیم که چیزی را رد نمی‌کند.

روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که یک هفته پس از خروج نیروهای اوکراینی، روستای «بردیچی» را که در حدود ۱۲ کیلومتری شمال غرب آودیوکا قرار دارد، تصرف کرده است. در آخر هفته گذشته، الکساندر سیرسکی، فرمانده کل ارتش اوکراین گفت که سربازان از بردیچی و دو روستای نزدیک دیگر عقب نشینی کرده‌اند تا از «جان و سلامت مدافعان ما» محافظت کنند.

در همین حال کرملین ادعاهای آمریکا مبنی بر استفاده نیروهای روسیه از سلاح شیمیایی «کلروپیکرین» علیه اوکراین را رد کرد. مسکو همچنین از دور جدید تحریم‌های آمریکا - از جمله بر نهادهایی در چین و دیگر کشورهایی که بازرسان غربی با تلاش‌های جنگی روسیه مرتبط می‌دانند، انتقاد کرد.

رسانه‌های روسی و غربی در ماه‌های اخیر گزارش داده‌اند که چندین بانک چینی پس از هشدار به مشتریان روسی که ممکن است تحت تحریم‌های غرب قرار بگیرند، خدمات رسانی به آنها را متوقف کرده‌اند.

دولت چین هم اعلام کرد در واکنش به آنچه که «تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه» علیه روابط تجاری «عادی» می‌خواند، «اقدامات لازم» را اتخاذ خواهد کرد.

بسته تحریمی ایالات متحده نزدیک به ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و سایر کشورها را هدف قرار می‌دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصاویر فوق العاده از حمله پهپادهای تهاجمی روسیه به اهداف نظامی در اوکراین | ویدئو
  • کامرون و زلنسکی آخرین وضعیت جنگ در اوکراین را بررسی کردند
  • دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • اولین پهپاد پاک‌کننده نقوش گرافیتی در جهان آغاز به کار کرد
  • مدودف: سلاح‌های روسیه دشمنان را می‌لرزاند
  • «الحوثی»: سلاح‌هایی در اختیار داریم که آمریکا تصورش را هم نمی‌کند
  • اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد جدید می‌خرد